středa 30. listopadu 2011

Ciao Firenze !!!

Už nějaký ten pátek sním o vlastním místečku někde v Itálii, nejlépe v Miláně, ale listopadový výlet mi ty moje snové představy krapet pozměnil. První na řadě byla Bologna. Pamatuji si ale jen strašnou zimu, mrholilo, stejný smog jako v Ostravě a zrovna končil Čokoládový festival. To byl pech...  Florencie mi ale naprosto učarovala a  při první návštěvě jsem se cítila, jako kdybych se vracela domů. No není to znamení ?! :)



Neustálé (jakože fakt neustálé) pobíhání s kelímkem pistáciové zmrzliny v ruce by mi šlo. Přestávky na kávu se v mém případě prodlužovaly na neustálý pobyt v kavárnách a to jídlo ?! Češi se prostě přijeli podívat na to, že i v bistro/jídelně se dá nadlábnout a oblizovat se ještě dva týdny. Obyčejná houska namočená v hovězím vývaru, uvnitř roastbeef,  pesto a na světě je zázrak. Pokud budete někdy ve Florencii, tak Nebrone je prostě MUST !!! Ještě teď když si vzpomenu jak dobré jídlo ti staří páprdové umí, tak se oblizuju.
Já bych stejně nejraději jen jedla, nebo to jídlo alespoň fotila. Ipad mi tenhle "nenažraný" plán překazil. V místnosti fotí strašně zrnitě, takže útrum.


Pod značkou Cavalli se otevírají už i kavárny a já jsem samozřejmě musela mít to nechutně drahé cappuccino. :)


Spoustu jsme toho viděli a ještě více jsme toho nestihli. Miluju historii. Návrat do Florencie vidím jako povinnost a kromě známého mostu Ponte Vecchio chci stihnout minimálně Galerrii degli Uffizi.

Uvažování nad tím, kde patří čárka ve větě mi zabralo snad nejvíce času. Už jsem z toho tak vykulená, že ani nevím jak se jmenuju :) Kostrbatý projev se časem vypiluje. Doufám :)

Pěkný večer

středa 9. listopadu 2011

Hana Dolce vs Dolce Vita

Můj život je zatím sladký a větší starosti se mi obloukem vyhýbají. Výhledově je mojí největší starostí zkouškové, diplomka, státnice, pořádná práce, vlastní bydlení.........ufff, to bylo ukrutně výhledově :)

Občas je ale třeba  "přisladit", a proto peču dobroty, vařím a smažím pro mé milované. Žádný zajímavý recept nezůstane bez povšimnutí. Pokud bude po ruce foťák a správné světlo, dozvíte se o mém kulinaření i Vy stejně jako o mé posedlosti kávou, která dohání k šílenství všechny "rádoby" baristy v okolí mého bydliště...sranda musí být :)

Častější výlety do Itálie ve mně zanechaly fashion stopu, takže se urputně chci proměnit v chic lady a high heels dostávají čím dál více prostoru. Za dva týdny mě čeká Bologna a Florencie, takže už pomalu dělám prostor ve skříni a pořád se nemůžu rozhodnout, jak velký kufr mám vzít s sebou

První post commin´soon !!!